Op 17 december 2015 bracht de Commissaris van de Koning voor de provincie Gelderland, de heer C.G.A. Cornielje een werkbezoek aan de gemeente Geldermalsen. De opzet van het werkbezoek was van informatieve aard en bood Burgemeester en Wethouders van Geldermalsen de gelegenheid om de Commissaris van de Koning op de hoogte te brengen van het reilen en zeilen in de gemeente. Rond het middaguur werd de heer Cornielje en zijn gevolg ontvangen door burgemeester Dr. Miranda de Vries en alle wethouders in het nieuwe MFC ‘De Pluk’. Na een rondleiding en lunch werd het werkbezoek voortgezet bij de Zorg Diensten Groep in het Lingehuis aan de Koppelsedijk.

Daar heeft de algemeen directeur Hans Heikoop, samen met het voltallige managementteam, alles verteld over het ontstaan en de ontwikkeling van de Zorg Diensten Groep. De managers van Cura Mortu Orum, Multiline meldkamerdiensten, Mortuarium Schiphol, Post Mortem Facilities en Docendo hebben ieder afzonderlijk toegelicht waar hun bedrijfsonderdeel zich mee bezig houdt. Tijdens het werkbezoek is ook aandacht geweest voor het feit dat de Zorg Diensten Groep op 1 juni jl. haar 25-jarig jubileum mocht vieren.  De heer Cornielje was onder de indruk van de veelzijdigheid van de Zorg Diensten Groep en de missie die dit bedrijf uitdraagt: Respect voor mensen, zowel voor de overledenen, als hun nabestaanden en professionals rond het levenseinde. Vooral de postmortale zorg en de specialistische reconstructie van verminkingen, die in allerlei facetten voorbij kwam tijdens het werkbezoek maakte op het gezelschap grote indruk.

Ter herinnering aan het werkbezoek van de Commissaris van de Koning reikte Hans Heikoop tot slot de jubileumuitgave van Respect en een Funerair Lexicon uit.

De foto’s van dit werkbezoek kunt u hier zien: