Op 9 juni 2016 werd in het Uitvaartmuseum ‘Tot Zover’ het boek ‘Geraakt’ van Agnes Barts en Carry de Niet gepresenteerd.

Het boek portretteert 27 mensen die allemaal werkzaam zijn in de uitvaartbranche. Vanuit 27 totaal verschillende functies vertellen de geïnterviewden over hoe zij worden geraakt in hun werk; heel persoonlijke ervaringen, die met elkaar een breed en positief beeld schetsen van de uitvaartbranche.

Maar liefst zes mensen die bij of voor de Zorg Diensten Groep werken, hebben meegewerkt aan de totstandkoming van dit boek.

  • Lex van Pieterson werkt al achttien jaar bij Multiline meldkamerdiensten b.v. in Delft. Zijn werk kenschetst hij als: ‘Je helpt mensen die verdrietig zijn. Dat moet je in een korte tijd zo goed mogelijk doen.’
  • Anja Kloppenburg werkt bij Cura Mortu Orum mortuariabeheer b.v. voor het team Noord Nederland als senior medewerker postmortale zorg. Haar karakterisering van haar werk: ‘Ik kom op voor de overledene’.
  • Hermien Embsen en Ton Overtoom zijn vanuit ‘Het Moment’ bij Docendo Opleidingen b.v. actief op het gebied van presenteren en multiculturele aspecten bij een afscheid.
  • Karin Melissant en Carla Verburgt verzorgen al jaren trainingen bij Docendo Opleidingen b.v. die gericht zijn op mogelijk maken van een mooi afscheid; óók als er een ernstig ongeval heeft plaatsgevonden met alle gelaatsbeschadigingen die daarbij kunnen horen.

Het boek is een eerbetoon geworden aan alle mensen die zich dagelijks inzetten voor nabestaanden.

Zorg Diensten Groep b.v. feliciteert Agnes Barts en Carry de Niet van harte met hun mooie initiatief!

‘Geraakt’ is vanaf nu verkrijgbaar in de boekhandel.