Tijdens het jaarlijkse ADG-congres ‘Wat komt er op ons af?’ in maart 2018 is  fiKks gelanceerd, een app die mensen met geldzorgen koppelt aan een buddy. Die buddy gaat vervolgens met de deelnemer aan de slag om, indien gewenst anoniem, zijn geldzaken op orde te brengen.

Tijdens het ADG-congres waren meer dan 500 werkgevers en vertegenwoordigers van verschillende gemeenten en andere organisaties aanwezig. Op het congres werd fiKks toegelicht en werden aanwezigen direct uitgenodigd om ook mee te doen.
Daarnaast werd bekend dat niemand minder dan Jeroen Dijsselbloem de eerste buddy van fiKks is.
De voormalig minister van Financiën is enthousiast over het initiatief en geeft dus graag het goede voorbeeld. In een op groot scherm vertoonde video legde hij uit waarom hij het zo belangrijk vindt dat mensen tijdig hun geldzorgen fiKksen.

Over fiKks
Een op de vijf Nederlandse huishoudens kampt met problematische schulden. Met fiKks pakken bedrijven dit grote maatschappelijke probleem aan. Zij stimuleren hun medewerkers om collega’s met schulden te helpen.
Met de handige fiKks-app krijgen mensen met geldzorgen grip op hun financiële situatie. De fiKks-app maakt het mogelijk automatisch een altijd actueel overzicht te creëren van iemands financiële situatie door koppelingen op de gegevens van schuldeisers.  Daarnaast komen deelnemers, desgewenst anoniem, in contact met buddy’s. Samen brengen ze geldzaken weer op orde voor het echte geldzorgen zijn. Zo maken bedrijven en de mensen die er werken samen het verschil. Kijk ook op de speciale fiKks-site.

Dit korte filmpje laat zien hoe het werkt.

De fiKks-app
fiKks is een burgerkrachtinitiatief dat is ontwikkeld door de stichting Helden Van De Wil, opgezet door ADG dienstengroep. Deze stichting ontwikkelt concrete en schaalbare instrumenten en oplossingen waarmee werkgevers in Nederland hun ondernemerskracht en capaciteit in kunnen zetten om bij te dragen aan continue verbetering van de samenleving.

Direct aan de slag met fiKks?
Download vandaag nog de app en meld je aan. Samen kunnen we het fiKksen!

 

ZDG en ADG
Sinds november 2016 is ZDG een onderdeel van ADG Dienstengroep.
ADG ondersteunt organisaties en mensen bij werk, zorg en wonen. De ‘werkvloer’ weerspiegelt de diversiteit van Nederland. Meer dan honderd nationaliteiten werken eendrachtig samen, schouder aan schouder.