Belangrijke wijziging in directie ZDG

ZDG kondigt een belangrijke wijziging aan in haar directie. Na een succesvolle en invloedrijke periode van zes jaar verlaat Danny van Rosmalen zijn functie als algemeen directeur. Richard Scharink, de huidige algemeen directeur van MB-ALL, neemt het stokje van hem over per 1 oktober 2024.

Danny van Rosmalen werd in maart 2018 gevraagd om bij ZDG te komen werken, na eerdere functies bij TSN en Asito, beide onderdeel van de ADG-dienstengroep. Onder zijn leiding heeft ZDG een periode van stevige veranderingen en groei doorgemaakt. Digitalisatie, de coronapandemie en de verhuizing van het hoofdkantoor naar Houten zijn slechts enkele van de uitdagingen die in deze periode voorbij kwamen. Bovendien heeft ZDG dankzij strategische overnames en uitbreiding van diensten een stevige groei doorgemaakt.

Per 1 oktober zal Danny toetreden tot de directies van Heyday en Draaijer Group binnen het facilitaire cluster van ADG. Hij kijkt met trots terug op zijn tijd bij ZDG en benadrukt dat de uitvaartbranche, en ZDG in het bijzonder, een speciale plaats in zijn hart heeft gekregen. “Werkzaam zijn binnen de uitvaartbranche, en in het bijzonder bij ZDG, is het meest dankbare wat ik tot nu toe heb mogen doen,” aldus Van Rosmalen. Hij is dankbaar voor de samenwerking en inzet van alle medewerkers en is ervan overtuigd dat ZDG een mooie toekomst tegemoet gaat. “De afgelopen 6 jaar heb ik ontzettend veel inspirerende en hardwerkende mensen mogen ontmoeten. Zij zijn en blijven de draaiende kracht achter ZDG.”

Richard Scharink brengt een schat aan ervaring mee vanuit zijn huidige rol bij MB-ALL. Hij kijkt ernaar uit om de volgende fase van ZDG te leiden. “Ik ben verheugd om deze nieuwe uitdaging aan te gaan als algemeen directeur van ZDG. De basis die Danny heeft gelegd, biedt een solide fundament waarop we verder kunnen bouwen,” zegt Scharink. Hij zal zich de komende maanden inwerken en kennis maken met het team van ZDG om een soepele overgang te waarborgen. “Ik ben ervan overtuigd dat we samen de hoge standaard van dienstverlening zullen voortzetten en verder verbeteren.” voegt hij toe.

Danny van Rosmalen blijft de komende maanden betrokken bij de overdracht en zal op de achtergrond ondersteuning blijven bieden. Zowel Danny als Richard benadrukken het belang van de inzet en toewijding van alle medewerkers van ZDG tijdens deze overgangsperiode.