skip to Main Content

Docendo Opleidingen

Opleidingen voor de uitvaartbranche

Hét instituut voor opleidingen in de uitvaartbranche. Sinds 2004 verzorgt Docendo opleidingen, cursussen, trainingen en workshops voor zowel werkende als starters in de uitvaartbranche. De opleidingen worden gegeven door een team van ruim dertig docenten en trainers die allemaal afkomstig zijn uit het werkveld en de nodige praktijkervaring met zich mee brengen. Docendo richt zich op het heden en de toekomst en probeert haar opleidingen zodanig in te richten dat er direct ingespeeld kan worden op de trends en ontwikkelingen van de markt.

Marktleider in opleidingen voor de uitvaartbranche

Docendo heeft een breed opleidingsaanbod; of je nu drager bent, of uitvaartverzorger, gastdame of overledenenverzorger: voor iedere functie in de uitvaartbranche, bieden we één of meerdere opleidingen, zowel in Geldermalsen als incompany. En voor bedrijven verzorgen we maatwerktrainingen. Trainingen waarbij alleen aandacht besteed wordt aan de leerbehoeften vanuit dat bedrijf. Dit kunnen vaktechnische trainingen zijn, maar het kan ook gaan om teambuilding. Zo werken we al 15 jaar aan de verdere professionalisering van de branche.

We werken met mensen die hun vak verstaan

We zijn trots op het feit dat we voor zoveel verschillende disciplines zulke goede docenten en trainers tot onze beschikking hebben. Elke docent of trainer die bij Docendo een lesdag verzorgt, weet waar hij of zij het over heeft. Of het nu gaat om verzorging van overledenen of communiceren met nabestaanden: ons team heeft kennis van zaken en weet wat u in de dagelijkse praktijk kunt tegenkomen. Niet alleen waarborgen we de authenticiteit van Docendo door kennis & kunde van onze docenten en trainers, maar we geven ook de garantie dat iedere lesdag doorgaat.

Actualiseren, ontwikkelen én realiseren

Niet voor niets is ons motto: Docendo zet de norm. We signaleren wat er in de branche speelt, welke ontwikkelingen er zijn. We kijken welke technieken toegepast kunnen worden en hoe zich dat vertaalt naar een cursus. Dat is hoe we werken. Docendo pakt praktijksignalen op en gaat ermee aan de slag. Het resultaat? Nieuwe trendsettende en op de praktijk gerichte opleidingen. Docendo startte als eerste instituut in Nederland met opleidingen als Airbrush make-up, Complexe restauraties, Thanatopraxie en Anatomische schedel- en aangezichtsreconstructies.

Professioneel en respectvol

Al onze opleidingen zijn ontstaan uit vragen vanuit de praktijk, zijn ontwikkeld door mensen uit de praktijk en worden gegeven door trainers, werkzaam in de praktijk. Zodoende kun je er zeker van zijn dat datgene wat jij bij ons leert, praktisch toepasbaar is. Dát is wat we bij Docendo met praktijkgericht bedoelen.

Hoe praktijkgericht onze opleidingen ook zijn, respect voor mensen -voor de overledene en de nabestaanden- vormt een rode draad bij al onze opleidingen.

Marktleider in opleidingen voor de uitvaartbranche

Docendo heeft een breed opleidingsaanbod; voor zowel starters als werkenden in de uitvaartbranche.

We werken met mensen die hun vak verstaan

Elke docent of trainer die bij Docendo een lesdag verzorgt, weet waar hij of zij het over heeft en heeft deze kennis opgedaan in de praktijk.

Actualiseren, ontwikkelen én realiseren

Niet voor niets is ons motto: Docendo zet de norm. We signaleren wat er in de branche speelt, welke ontwikkelingen er zijn. We kijken welke technieken toegepast kunnen worden en hoe zich dat vertaalt naar een cursus.

Professioneel en respectvol

Al onze opleidingen zijn ontstaan uit vragen vanuit de praktijk, zijn ontwikkeld door mensen uit de praktijk en worden gegeven door trainers, werkzaam in de praktijk. Zodoende kun je er zeker van zijn dat datgene wat jij bij ons leert, praktisch toepasbaar is.

Het Moment

Ritueel begeleiden rondom de dood en bij leven

Het Moment is hét opleidingsinstituut voor professionals en starters in ‘ritueel begeleiden rondom de dood en bij leven’. Onze 1,5 jarige opleiding op post-HBO-niveau leidt op tot het inspirerende en creatieve beroep van ritueel begeleider. Je leert tijdens deze opleiding hoe je anderen kunt begeleiden bij grote veranderingen in het leven. Je leert hoe je mensen begeleidt van een oude naar een nieuwe situatie. Je staat stil, blikt terug, viert, herdenkt, neemt afscheid en kijkt vooruit. Je leert om op een persoonlijke wijze, een unieke en op maat gemaakte ceremonie vorm en inhoud te geven. Hierbij maak je gebruik van de kracht van rituelen en symboliek.

Ritueel begeleider rondom de dood

Als ritueel begeleider rondom de dood begeleid je nabestaanden bij het afscheid van een dierbare. Je geeft vorm en inhoud aan de afscheidsdienst én besteedt aandacht aan het transformatieproces van nabestaanden rond een overlijden. Je begeleidt hen van de oude naar de nieuwe situatie. Dit doe je door tijdens de uitvaart een ritueel met passende en krachtige symboliek te voltrekken. Een ritueel dat betekenis, inhoud en diepte geeft aan deze verandering.

Ritueel begeleider bij leven

Als ritueel begeleider bij leven begeleid je mensen bij (grote) veranderingen. Je richt je op initiaties, relaties en werk. Je coacht bij veranderingen zoals een huwelijk, scheiding en pensionering. Jij begeleidt jouw klanten in dit proces met het gebruik van rituelen met krachtige symboliek. Jij laat anderen ervaren welke kracht uit kan gaan van een ritueel en de daarbij gekozen symbolen en expressies. Je creëert hiermee voor hen een onvergetelijk moment. Een moment dat helpt bij afscheid nemen én weer verder gaan.

Ritueel begeleider rondom de dood

Als ritueel begeleider rondom de dood begeleid je nabestaanden bij het afscheid van een dierbare.

Ritueel begeleider bij leven

Als ritueel begeleider bij leven begeleid je mensen bij (grote) veranderingen. Je richt je op initiaties, relaties en werk.

Laatste nieuws

Hans Heikoop over het effect van het coronavirus op Mortuarium Schiphol

In deze podcast gaat nu.nl in gesprek met Ibrahim Wijbenfa van de Stichting Islamitische Begrafeniswezen (SIB) en met onze directeur Hans Heikoop.
Lees het artikel

ZDG in het nieuws: Mortuarium Schiphol doet alles wat mogelijk is

"We hebben het in overleg met het ministerie van Binnenlandse Zaken technisch mogelijk gemaakt dat dat ook kan", vertelt Hans Heikoop. Hij is directeur van de Zorg Diensten Groep, waar het mortuarium op Schiphol onder valt.
Lees het artikel

Multiline wordt Infinea

Multiline bestaat 30 jaar. Sinds 1990 zorgt Multiline ervoor dat onze klanten 24 uur per dag bereikbaar zijn. Dat doet Multiline met mensen die de uitvaartbranche niet alleen goed kennen, maar er zelf vaak ook uit afkomstig zijn.
Lees het artikel

Onze merken

ZDG logo
FB
IN

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Zorg Diensten Groep b.v.
Koppelsedijk 10
4191 LC Geldermalsen
Postbus 335
4190 CH Geldermalsen

T: 0345 544 144
E: info@zdg.nl

Zorg Diensten Groep

Volg ons op social media:

Zorg Diensten Groep b.v.
Koppelsedijk 10
4191 LC Geldermalsen
Postbus 335
4190 CH Geldermalsen

T: 0345 544 144
E: info@zdg.nl

Aanmelden voor onze nieuwsbrief