skip to Main Content

Zorg Diensten Groep

Postmortale zorg & mortuariabeheer

Zorg Diensten Groep

Postmortale zorg & mortuariabeheer

CMO

Samen een waardig afscheid

CMO staat voor ‘Cura Mortu Orum’. Vrij vertaald: ‘zorg voor de doden’. Afscheid nemen van een correct verzorgde overledene is van onschatbare waarde voor de rouwverwerking van de nabestaanden. We zetten al onze kennis en kunde in om daar een wezenlijke bijdrage aan te leveren.  Al sinds 1990 levert CMO specialisten op het gebied van zorg aan overledenen. We werken voor ziekenhuizen, zorgcentra, uitvaartverzorgers, politie, justitie en gemeenten.

Postmortale zorg

ostmortale zorg is de zorg aan en voor het lichaam na het overlijden. De laatste zorg die aan onze medemens kan worden gegeven. Deze laatste zorg voor een overledene is een specialisme. Het vereist veel kennis en een grote deskundigheid om een overledene respectvol te verzorgen, zodat daarna een goede opbaring kan plaatsvinden.
Na een zorgvuldige en piëteitvolle verzorging hebben nabestaanden de mogelijkheid om afscheid te nemen. Afscheid nemen van een correct verzorgde overledene is van groot belang voor de rouwverwerking.

De speciale diensten

CMO Speciale Diensten bestaat uit medewerkers van CMO die opgeleid zijn om hoogcomplexe verzorgingshandelingen uit te voeren. Daarbij kunt u denken aan obductie-assistenten en thanatopracteurs, maar ook aan medewerkers die holtebehandelingen, bodyseal, balsemingen, restauraties, haarverzorging of airbrush kunnen uitvoeren.
CMO Speciale Diensten is landelijk inzetbaar voor al deze behandelingen.

Mortuariabeheer

Cura Mortu Orum mortuariabeheer b.v. is gespecialiseerd in het beheer van mortuaria en de zorg voor overledenen (zowel klinisch als niet-klinisch) en is daardoor in staat om het gehele traject van deze zorg adequaat te beheren. Denk hierbij aan het verstrekken en beheren van de protocollen en bijbehorende documenten, het assisteren van artsen, pathologen, verpleegkundigen en andere bij de postmortale zorg betrokken zorgverleners en het verzorgen van de overledenen en het onderhouden -op strikt neutrale basis- van contacten met nabestaanden en uitvaartverzorgers.

Thanatopraxie

De Servicedesk Thanatopraxie bestaat uit meerdere ervaren thanatopracteurs. Onze thanatopracteurs zijn door heel Nederland inzetbaar voor thanatopraxiebehandelingen. Thanatopraxie is een lichte vorm van balseming die de bacteriën in het lichaam van een overledene tijdelijk verdooft. Het proces van ontbinding wordt zo vertraagd. Thanatopraxie is een chirurgische ingreep die onze specialisten alleen in speciaal uitgeruste ruimtes uitvoeren. De behandeling kan vlak na het overlijden plaatsvinden, maar ook iets later, indien blijkt dat het ontbindingsproces een belemmering gaat vormen voor een waardig afscheid.

Postmortale zorg

Postmortale zorg is de zorg aan en voor het lichaam na het overlijden. De laatste zorg die aan onze medemens kan worden gegeven.

De speciale diensten

CMO Speciale Diensten bestaat uit medewerkers van CMO die opgeleid zijn om hoogcomplexe verzorgingshandelingen uit te voeren.

Mortuariabeheer

Cura Mortu Orum mortuariabeheer b.v. is gespecialiseerd in het beheer van mortuaria en de zorg voor overledenen (zowel klinisch als niet-klinisch) en is daardoor in staat om het gehele traject van deze zorg adequaat te beheren.

Thanatopraxie

De Servicedesk Thanatopraxie bestaat uit meerdere ervaren thanatopracteurs. Onze thanatopracteurs zijn door heel Nederland inzetbaar voor thanatopraxiebehandelingen.

Laatste nieuws

Hans Heikoop over het effect van het coronavirus op Mortuarium Schiphol

In deze podcast gaat nu.nl in gesprek met Ibrahim Wijbenfa van de Stichting Islamitische Begrafeniswezen (SIB) en met onze directeur Hans Heikoop.
Lees het artikel

ZDG in het nieuws: Mortuarium Schiphol doet alles wat mogelijk is

"We hebben het in overleg met het ministerie van Binnenlandse Zaken technisch mogelijk gemaakt dat dat ook kan", vertelt Hans Heikoop. Hij is directeur van de Zorg Diensten Groep, waar het mortuarium op Schiphol onder valt.
Lees het artikel

Multiline wordt Infinea

Multiline bestaat 30 jaar. Sinds 1990 zorgt Multiline ervoor dat onze klanten 24 uur per dag bereikbaar zijn. Dat doet Multiline met mensen die de uitvaartbranche niet alleen goed kennen, maar er zelf vaak ook uit afkomstig zijn.
Lees het artikel

Onze merken

ZDG logo
FB
IN

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Zorg Diensten Groep b.v.
Koppelsedijk 10
4191 LC Geldermalsen
Postbus 335
4190 CH Geldermalsen

T: 0345 544 144
E: info@zdg.nl

Zorg Diensten Groep

Volg ons op social media:

Zorg Diensten Groep b.v.
Koppelsedijk 10
4191 LC Geldermalsen
Postbus 335
4190 CH Geldermalsen

T: 0345 544 144
E: info@zdg.nl

Aanmelden voor onze nieuwsbrief