skip to Main Content

Zorg Diensten Groep

Repatriëring

van overledenen

Zorg Diensten Groep

Repatriëring

van overledenen

Mortuarium Schiphol

Specialist in repatriëring van overledenen wereldwijd

Het overlijden van een dierbare is een verdrietige gebeurtenis. Wanneer iemand in het buitenland is overleden, brengt dat extra zorgen met zich mee. De familie wil haar dierbare zo snel mogelijk terughalen of terugbrengen. Ze willen zich geen zorgen hoeven maken over procedures, formulieren, vluchtgegevens. Voor de verwerking is het vooral belangrijk dat familie en vrienden op een waardige en respectvolle manier afscheid kunnen nemen. Ons team van specialisten staat klaar om een waardevolle bijdrage aan dit afscheid te leveren. We hebben jarenlange ervaring in het repatriëren van overledenen en werken nauw samen met partners op Schiphol en in andere landen.

Repatriëring naar Nederland

Helaas komt het voor dat mensen tijdens hun verblijf in het buitenland overlijden. Wij zorgen ervoor dat de overledene zo spoedig mogelijk opgehaald kunnen worden door de uitvaartverzorger, nadat alle noodzakelijke of wenselijke handelingen zijn uitgevoerd door de autoriteiten op de luchthaven en onze medewerkers. Wanneer we een melding binnenkrijgen, gaan we direct aan de slag om de overledene snel en veilig naar Nederland te halen. We werken daarbij samen met ambassades, consulaten, alarmcentrales, rouwvervoerders
en uitvaartverzorgers om het traject zorgvuldig te laten verlopen. We hebben daarbij één doel: het verzorgen van respectvol transport.

Repatriëring naar het buitenland

Samen met de uitvaartverzorger en de nabestaanden bekijken we wat de beste mogelijkheden zijn voor de vlucht naar het land van herkomst. Uiteraard doen we dit met inachtneming van de internationale regelgeving en de regels in het land van bestemming. We bieden de nabestaanden de mogelijkheid om de overledene te verzorgen in onze eigen verzorgingsruimte. Ook is er gelegenheid voor het uitvoeren van rituelen die horen bij de cultuur of de godsdienstige overtuiging van de overledene. Wanneer de autoriteiten van het land van bestemming dit eisen, kunnen we het lichaam ook balsemen.

Post Mortem Repatriëring

Internationaal rouwvervoer en repatriëring

Wanneer een dierbaar familielid overlijdt, moeten door de nabestaanden veel zaken geregeld worden. Zeker wanneer het overlijden in het buitenland heeft plaatsgevonden, of wanneer de wens bestaat om de uitvaart -een begrafenis of crematie- in het buitenland te laten plaatsvinden. Post Mortem Repatriëring (PMR) kan u in die moeilijke situatie een groot deel van de zorgen uit handen nemen. We regelen de vereiste documenten, we overleggen met hulpverleners in binnen- en buitenland en handelen binnen de wettelijke kaders naar uw wensen. Zo kunt u zich volledig richten op waar het echt om gaat: aandacht voor uzelf, uw familie, het rouwen om uw geliefde en een waardig en persoonlijk afscheid van uw dierbare.

Formaliteiten

Wij regelen alle wettelijke, medische en consulaire formaliteiten alsook de securitycontroles.

Vervoer

Wij coördineren het vervoer per auto of vliegtuig, inclusief het overbrengen naar internationale luchthavens. Ook zorgen we voor het personenvervoer van nabestaanden of begeleiders van de overledene. Het specialistische wagenpark beschikt veelal over een speciale voertuigkoeling, zodat we de overledene ook over lange afstand gekoeld kunnen vervoeren.

Afscheid nemen

PMR kan alles voor u regelen omtrent het afscheid van de overledene in binnen- en buitenland. Daarbij houden we rekening met uw persoonlijke wensen en rituelen op basis van uw persoonlijke voorkeur of geloofsovertuiging.

Ondersteuning van nabestaanden

PMR begeleidt, adviseert en helpt nabestaanden tijdens het hele traject van repatriëring. Zij treedt daarbij geheel transparant op en bewaakt daarbij haar onpartijdigheid ten aanzien van andere belangen, waaronder de verzorging van de uitvaart. Nabestaanden kiezen hiervoor zelf een uitvaartverzorger aan wie zij de opdracht voor de verzorging van de uitvaart verstrekken.

Verzorging van de overledene

PMR regelt en biedt alle faciliteiten voor de verzorging van de overledene, postmortale zorg genaamd, conform de internationale voorschriften.

Contacten onderhouden

Wij onderhouden contacten met alarmcentrales, ambassades, consulaten en ministeries, maar ook met verzekeringsmaatschappijen en dienstverleners in het land van vertrek of bestemming.

Laatste nieuws

Hans Heikoop over het effect van het coronavirus op Mortuarium Schiphol

In deze podcast gaat nu.nl in gesprek met Ibrahim Wijbenfa van de Stichting Islamitische Begrafeniswezen (SIB) en met onze directeur Hans Heikoop.
Lees het artikel

ZDG in het nieuws: Mortuarium Schiphol doet alles wat mogelijk is

"We hebben het in overleg met het ministerie van Binnenlandse Zaken technisch mogelijk gemaakt dat dat ook kan", vertelt Hans Heikoop. Hij is directeur van de Zorg Diensten Groep, waar het mortuarium op Schiphol onder valt.
Lees het artikel

Multiline wordt Infinea

Multiline bestaat 30 jaar. Sinds 1990 zorgt Multiline ervoor dat onze klanten 24 uur per dag bereikbaar zijn. Dat doet Multiline met mensen die de uitvaartbranche niet alleen goed kennen, maar er zelf vaak ook uit afkomstig zijn.
Lees het artikel

Onze merken

ZDG logo
FB
IN

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Zorg Diensten Groep b.v.
Koppelsedijk 10
4191 LC Geldermalsen
Postbus 335
4190 CH Geldermalsen

T: 0345 544 144
E: info@zdg.nl

Zorg Diensten Groep

Volg ons op social media:

Zorg Diensten Groep b.v.
Koppelsedijk 10
4191 LC Geldermalsen
Postbus 335
4190 CH Geldermalsen

T: 0345 544 144
E: info@zdg.nl

Aanmelden voor onze nieuwsbrief