Duurzaamheid binnen ZDG

Doelstellingen ter bevordering van duurzaamheid binnen ZDG

Bij ZDG werken wij aan het beschermen van het milieu, de gezondheid en veiligheid van onze medewerker en eerlijkheid op bestuursniveau. Om dit goed te blijven monitoren maakt ZDG gebruik van zogeheten ESG doelstellingen, ESG staat voor Environmental (Milieu), Social (Maatschappelijk) en Governance (Bestuurlijk). In onderstaande infographic zijn enkele van deze doelstellingen opgesomd.

ESG ZDG (1)

Vitaliteitsbeleid

Bij ZDG is de vitaliteit en het welzijn van de medewerkers een prioriteit, daarom bieden wij de mogelijkheid tot een fiets van de zaak, een fitnessregeling en een programma dat helpt bij het stoppen met roken.

ESG ZDG (2)

Altijd stageplekken

ZDG wil de jonge(re) generaties kennis laten maken met de werkzaamheden binnen de verschillende afdelingen. Daarom zullen er iedere periode minstens 7 stagiaires binnen de afdelingen Marketing, HR, Finance en ICT werken.

ESG ZDG (3)

Medewerkers met arbeidsbeperking

Bij ZDG willen wij mensen een kans geven, ook zij die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Binnen onze teams dragen 5 mensen met een arbeidsbeperking bij aan onze organisatie.

Opleidingsbudget

Elk jaar maakt ZDG opleidingsbudget vrij voor opleidingen, persoonlijke groei en ontwikkeling van teams en individuen, in 2022 was dit ruim €100.000.

ESG cijfers ZDG (1)
ESG cijfers ZDG (2)

Ziekteverzuim

Om het welzijn voor de medewerkers te kunnen vergroten, is er sinds 2022 een verzuimcoach in dienst. Dit heeft ertoe geleid dat het ziekteverzuimpercentage met ruim 3% is gedaald in 2022 ten opzicht van 2021.

Elektrificering wagenpark

Duurzaamheid is en blijft een belangrijk thema binnen ZDG. Een onderdeel hiervan in de elektrificering van het wagenpark. Eind 2021 waren 12% van alle auto’s binnen ZDG elektrisch, eind 2022 was dit 30% en het doel voor eind 2023 is 35%!

ESG cijfers ZDG (3)
ESG great place to work ZDG

Great Place To Work

Great Place To Work helpt organisaties wereldwijd bij het creëren van een cultuur waarin vertrouwen centraal staat. ZDG blijft zich inzetten om een fijne werkomgeving te bieden voor al haar medewerkers. Door voortdurend te investeren in een cultuur van vertrouwen, trots en plezier, streeft ZDG naar een werkplek waar iedereen zich op hun plek voelt.

ESG ZDG (4)

Nationale Coalitie Financiële Gezondheid

Het doel van deze coalitie is om de financiële gezondheid van de medewerkers te bevorderen zodat minder werknemers in de financiële problemen komen in deze lastige economische tijden. Daar gaan wij als ZDG onze schouders onder zetten.

ESG ZDG (5)

Heel ZDG ISO-gecertificeerd

Iedere werkmaatschappij bezit 4 ISO-certificeringen; Kwaliteitsmanagement, Milieumanagement, Informatiebeveiliging en informatiebeveiliging in de zorg. Periodiek worden deze certificeringen extern geauditeerd.

ESG ZDG (6)

Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Het verduurzamen van de bedrijfsactiviteiten is in deze tijd hard nodig. Kwaliteit dient boven prijs gezet te worden. Daarom doet ZDG met trots mee aan het morele appèl van de bestuurszetel Code Verantwoordelijk Marktgedrag.

Onze merken:

ZDG
Bezoekadres:
Elzenkade 1-3
3992 AD Houten

Postadres:
Postbus 24098
3502 MB Utrecht

T: 085 049 70 70
E: info@zdg.nl

Volg ons op:

FB
IN
ISO 9001
ISO 14001
ISO IEC 27001
NEN 7510
Code_verantwoordelijk_marktgedrag
Great Place To Work ZDG
Erkend leerbedrijf

ZDG
Bezoekadres:
Elzenkade 1-3
3992 AD Houten

Postadres:
Postbus 24098
3502 MB Utrecht

T: 085 049 70 70
E: info@zdg.nl

Volg ons op:

FB
IN
ISO 9001
ISO 14001
ISO IEC 27001
NEN 7510
Code_verantwoordelijk_marktgedrag
Great Place To Work ZDG
Erkend leerbedrijf