Presentator Coen Verbraak maakt twee nieuwe afleveringen voor zijn programma Kijken in de ziel, ditmaal een tweeluik waarin het onderwerp rouw centraal staat.

Op de maandagen 2 en 9 januari kunt u zien hoe hij in gesprek gaat met mensen die hebben ervaren hoe het is om iemand te verliezen. Het tweeluik wordt uitgezonden onder de naam Kijken in de ziel: De achterblijvers. Coen Verbraak gaat dieper in op de fases van rouw, de verschillende ervaringen en hoe mensen divers kunnen omgaan met verlies.

“Iedereen krijgt in zijn leven te maken met rouw. Maar wat is rouw precies? Hoe rauw kan rouw zijn? Hoe leef je verder na het verlies van een partner, een kind of een andere dierbare? Gaat rouw op een dag over, of kun je je leven lang in verdriet blijven hangen? En is de balans na zoiets droevigs uitsluitend negatief, of gloort er zelfs na het diepste donker toch weer licht aan het eind van de tunnel?”, zijn vragen die in het programma aan bod komen.

Coen Verbraak sprak voor zijn bekroonde serie Kijken in de ziel eerder al met psychiaters, artsen, toptrainers, topondernemers, politici, rechters, schrijvers, wetenschappers en terminaal zieken.

Kijken in de ziel: De achterblijvers wordt op maandag 2 en 9 januari uitgezonden om 21.10 bij NPO 2.

Daarnaast verschijnt er een gelijknamig boek bij uitgeverij De Bezige Bij.